Behandling af diskusprolaps

Diskusprolaps i nakken eller lænden er en ændring i diskusskivens yderste del, som i nogle tilfælde kan give irritation af nerver, der ligger tæt på skiven. Diskusprolaps er ret almindeligt og forekommer hos op mod 30 % af befolkningen, typisk i alderen 30-60 år, men kan forekomme både tidligere og senere i livet.

Hos Spine & Mind Fysio har vi mange års erfaring med diagnosticering af diskusprolaps, og vi er specialiseret i behandling af diskusprolaps i lænd og nakke. Da vi har deltaget i mange kirurgiske konferencer, har vi også en god fornemmelse af, hvem der har behov for operation og hvornår i forløbet, det eventuelt er relevant. Vi følger løbende din muskelstyrke, følesans og reflekser i det påvirkede område for at sikre os, at dine symptomer udvikler sig i den rigtige retning.

 

Vi kan hjælpe dig tilbage til normal hverdag efter diskusprolaps

Første konsultation hos os består af en fyldestgørende samtale omkring din situation og en grundig undersøgelse.

I den indledende fase består behandlingen af grundig information og vejledning. I mange tilfælde er velvalgt medicinsk behandling en god idé, da det reducerer smerterne og gør det lettere for dig at holde dig i gang. Vi vil indlede en dialog med din egen læge, hvis der er behov for det.

Så snart det er muligt, vil vi hjælpe dig med at øge dit aktivitetsniveau i det rigtige tempo med lette øvelser, der holder muskler og led fleksible. Vi gennemgår din MR-skanning med dig, hvis du selv har en kopi, så vi kan forklare sammenhængen mellem billederne og dine symptomer.

 

Generelt om diskusprolaps

Prognosen for en diskusprolaps er god. I langt de fleste tilfælde reparerer kroppens immunsystem selv en diskusprolaps. Kun ganske få har brug for operation, og forskning viser, at der efter et år ikke er forskel på, om du bliver opereret eller ej. Som udgangspunkt forventes det, at du bliver helt funktionsdygtig og smertefri efter en diskusprolaps.

Anden information: Se evt. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for ikke-kirurgisk behandling af diskusprolaps.