Glenn:

“Jeg er nu på forunderlig vis helt ude af al fast smertestillende medicin, hvilket er helt vildt”.

”Mine rygsmerter startede allerede da jeg var teenager. Jeg har haft problemer med hele ryggen, dog især lænden (Fik senere konstateret Skoliose samt Scheuermann).

Gennem årene er jeg blevet behandlet med varmepakninger, traditionel fysioterapi, kiropraktik, øvelser, træning samt medicin i større og større målestok. Jeg er gennem hele mit liv blevet programmeret til at håndtere min ryg på bestemte måder, ud fra den gængse opfattelse af, hvordan man på daværende tidspunkt mente, det var bedst og det rigtige at gøre, især fra fysioterapeuters side. Havde derfor bl.a gjort mig det til en vane altid at gå ned i knæ, når jeg skulle samle noget op fra gulvet eller have fat i noget jeg skulle bære. Desuden at bevæge overkroppen bag over og maven frem når jeg havde ondt. Uanset hvad jeg prøvede af behandlinger og øvelser, så tog smerterne  gradvist til med årene.

Jeg accepterede til sidst modvilligt, at jeg blev nødt til at leve med smerterne resten af livet.

De senere år begyndte jeg at tage Dolol Retard UNO, Tramadol fast samt Morfin efter behov, især til natten. Jeg har de senere år forsøgt at trappe ud af smertestillende medicin, men har hver gang måtte kapitulere med massive lænderyg smerter, som påvirkede min livskvalitet og især nattesøvn på en meget negativ måde.

I forbindelse med min henvisning til Smertecenteret blev jeg i ”ventetiden” tilbudt at deltage i et rygprojekt. Jeg blev tilknyttet Spine & Mind Fysio klinikken i Odense. Jeg blev præsenteret for den nyeste rygforskning, en helt anden og individuel tilgang til mine rygproblematikker, daglige vaner, mental tilgang, andre måder at agere på i smerteplagede situationer mm.

Fra start var der god tid til at fortælle min historie og besvare spørgsmål. Mine største udfordringer var at sidde, ligge samt at stå oprejst. Jeg fik øvelser jeg skulle træne, en helt ny måde at bevæge og bruge min ryg på.

Jeg blev hurtigt meget motiveret og ihærdig med de nye tiltag og vaner som skulle ændres. Allerede de første uger mærkede jeg en forskel og lindring, især når jeg skulle sidde, hvilket der var fokus på i første omgang. Jeg fik hurtigt en pragtfuld følelse af, at jeg selv kunne gøre en forskel til bedring og reducering af smerterne. Der var alligevel noget JEG kunne gøre. Jeg behøvede alligevel ikke leve resten af mit liv med kroniske rygsmerter. Det gav mig så megen håb, glæde og fortrøstning ift at mine smerter kunne blive reduceret, at jeg måske kunne undvære en del af al den medicin jeg tog, samt at min livskvalitet ikke mindst kunne bedres væsentligt… WOW.

Fysioterapeuten var helt vildt god til at forklare, hvordan tingene hang sammen. Det gav enormt meget mening… hvilket i den grad virkede. Heldigvis var jeg villig til at gå helhjertet ind i processen, tog de nye input til mig, øvede, øvede, øvede, så det gradvis blev en større og større integreret del af mig samt mere naturligt i min hverdag at gøre mange bevægelser og positioner på en anden måde. Fik under forløbet hos Spine & Mind Fysio aldrig massage, tryk eller anden behandling…… lærte derimod at ”fikse” mig selv ved ny viden, bevidsthed, opmærksomhed, fokus, vaner, vedholdenhed. Er nu på forunderlig vis helt ude af al fast smertestillende medicin, hvilket er helt vildt. Det havde jeg aldrig forestillet mig skulle ske! Desuden endda fungere fint med det. For trekvart år siden tog jeg fast: 400 mg Dolol Retard UNO, 3000 mg Pamol, 1200 mg Ibuprofen, 50 mg Tramadol til natten samt yderligere 10 mg Morfin til natten efter behov.

En masse begrænsninger er blevet til muligheder og jeg har fået højere livskvalitet.

Jeg har fået mange redskaber til at håndtere de smerter, der måtte opstå. Hvordan jeg vælger at tage det mentalt, når jeg har smerter samt håndteringen af udfordringerne er elementært i min hverdag. Jeg kan godt have en god dag, selv om jeg har smerter. De skal ikke styre mig, jeg kan altid vælge at gøre noget godt for mig selv, som jeg kan glædes over. Spine & Mind Fysio fokuserer også meget på den mentale del, ift hvordan man hver især vælger at håndtere sine smerter og begrænsninger, hvilket er rigtig godt og særdeles vigtigt. Jeg er meget taknemmelig for den mulighed og hjælp jeg fik. Jeg kan virkelig anbefale at prøve det, hvis man lider af kroniske eller hyppige massive smerter i lænderyggen. Jeg overvejer seriøst at takke nej til at starte op i Smertecenteret her til september, idet min situation har ændret sig rigtig meget til det bedre, ift hvordan min tilstand var for blot et års tid siden”.

 

Klik her for at svare, svare alle eller videresende